Home Nieuws Gemeentelijke belastingen steeds grotere ergernis voor winkeliers

Gemeentelijke belastingen steeds grotere ergernis voor winkeliers

Afbeelding rekenmachine en geld

De gemeentelijke belastingen voor winkeliers nemen steeds meer toe. De brancheorganisatie Detailhandel Nederland pleit ervoor om bijvoorbeeld reclamebelasting volledig af te schaffen. Deze belasting is volgens de voorzitter, Dolf Kloosterziel, ‘niet meer van deze tijd‘. Zo betalen winkeliers in veel gemeenten honderden euro’s per jaar voor een reclamebord.

De organisatie, die in Nederland 100.000 winkeliers vertegenwoordigd, ziet ook graag andere belastingen vervallen of aangepast worden. Hierbij kan gedacht worden aan de zogenaamde precariobelasting, dit is belasting die betaald wordt voor het gebruik van een stuk gemeentegrond. Al deze belastingen stapelen zich ook nog bovenop de onroerendezaakbelasting, oftewel ozb, die winkeliers jaarlijks afdragen. Ook hier hoopt Detailhandel Nederland dat de gemeenten hen daarin tegemoet willen komen.

De voorstellen van de brancheorganisatie worden met name interessant tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Volgens de voorzitter zijn er echter ‘ook nu al mogelijkheden om nieuwe afspraken te maken’.