Home Nieuws Hotelovernachtingen nemen weer toe, ondanks concurrentie Airbnb

Hotelovernachtingen nemen weer toe, ondanks concurrentie Airbnb

De hotelbranche heeft steeds meer te kampen met concurrentie van verhuursites als Airbnb. Toch is ook in de eerste helft van 2017 het aantal hotelovernachtingen al gestegen met 9 procent ten opzichte van 2016. In 2016 was het aantal hotelovernachtingen overigens ook al gestegen.

Deze stijging wordt veroorzaakt door de toename van het aantal toeristen uit het buitenland die in een hotel bleven overnachten. Deze groep maakte het afgelopen half jaar 13 procent meer gebruik van een hotel, terwijl Nederlanders 6 procent vaker in een hotel overnachtten. De buitenlandse groep toeristen wordt aangevoerd door de Duitsers. Zij worden gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, België, Frankrijk, Italië en Spanje.

Niet geheel onverwacht bleek ook dat verreweg de meeste hotelovernachtingen plaatsvonden in Amsterdam. Amsterdam is namelijk verantwoordelijk voor ruim 33 procent van alle hotelovernachtingen. Steden als Rotterdam, den Bosch, Utrecht en Maastricht zagen het aantal overnachtingen ook stijgen, maar kwamen nog lang niet in de buurt van de cijfers van Amsterdam.