Home Nieuws Minder bureaucratie bij het aannemen van mensen met arbeidsbeperking

Minder bureaucratie bij het aannemen van mensen met arbeidsbeperking

Blogheader-Administratie-2

Nederlandse ondernemers willen af van de bureaucratie die komt kijken bij het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking. Dit schrijven werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een tienpuntenplan dat donderdag 4 mei is aangeboden aan de Tweede Kamer.

Het plan is gebaseerd op de zogenoemde Banenafspraak die twee jaar geleden is opgesteld. Deze afspraak is opgesteld door werkgevers, die hebben beloofd om te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. De afspraak is gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid. In 2026 moeten deze banen gerealiseerd zijn.

Op dit moment voelen werkgevers zich gehinderd door de verschillen in werkwijzen tussen de gemeentes. Aart van der Gaag, vertegenwoordiger van de werkgevers, zegt hierover: “Werkgevers in de ene regio worden compleet anders behandeld dan pakweg 30 km verderop.” Volgens hem is de Banenafspraak alleen te realiseren door te zorgen voor één loket en overal dezelfde aanpak.