Home Nieuws Nederlandse transportsector heeft het drukker dan ooit

Nederlandse transportsector heeft het drukker dan ooit

De economie trekt steeds meer aan en de transportsector profiteert er flink van. Bedrijven binnen de sector hebben het dit jaar drukker dan in de zes voorgaande jaren. Vooral het vervoer van sierteeltproducten, bouwmaterialen en het tank-silovervoer maakte een grote groei door. Daarnaast deden ook het gekoeld en verwarmd transport goede zaken.

Doordat de transportsector meer en meer opdrachten binnenkrijgt, heeft het ook niets te klagen over de omzetcijfers. Deze zijn gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. Belangrijker nog zijn de winstcijfers, die het afgelopen kwartaal zelfs gestegen zijn naar het hoogste niveau sinds 2015. Zo krabbelt de sector langzaam maar zeker weer op uit het dal waar zij in terechtgekomen was tijdens de crisis.

Ondernemers binnen de sector zijn positief, maar plaatsen wel enkele kanttekeningen. Zo zijn zij nog steeds niet helemaal tevreden over de prijzen. Deze stijgen wel licht, maar zijn nog steeds niet op een wenselijk niveau. Wel zien zij de toekomst positief tegemoet, doordat zij reserves kunnen opbouwen om toekomstige investeringen te kunnen dekken.

Er is helaas wel sprake van een keerzijde aan de medaille. De sector heeft grote moeite met het opvullen van de vacatures die vrijkomen door het stijgend aantal opdrachten. Ondanks meerdere trajecten waarmee chauffeurs geworven werden, blijft de sector moeite hebben met het vinden van gekwalificeerd personeel. Ondernemers in de transportsector zouden met een payrollbedrijf samen kunnen werken. Deze kan, naast het uit handen nemen van de werkgeverstaken, namelijk ook meedenken over het beleid binnen het transportbedrijf om meer gekwalificeerd personeel aan te trekken.