Home Nieuws Verlenging retailagenda na overleg verlengd

Verlenging retailagenda na overleg verlengd

De retailagenda, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met betrokken organisaties en marktpartijen, wordt met ingang van 2018 verlengd tot 2020. Dit maakte de voorzitter van de organisatie, Marijke van Hees, afgelopen vrijdag bekend.

De agenda bevat 21 afspraken die de gezondheid van de retailsector moet bevorderen. Een van de speerpunten is het verbeteren van de aantrekkelijkheid van winkelgebieden. De retailsector heeft te kampen met hevige concurrentie van webwinkels, winkelleegstand en een steeds kritischer wordende consument.

Op 1 maart 2015 is een team, bestaande uit de gemeentes, provincies, en overheid, alsmede de retailers zelf,  gestart om winkelgebieden te verbeteren. Hierbij is onder andere gewerkt aan het verminderen van het aantal vierkante meters van winkelruimtes en overbodige plancapaciteit. Tijdens de verlengperiode van 2018 tot 2020 moet er gewerkt worden aan: lokale en regionale sturing, transformatie in het fysieke domein, flexibilisering van de huurmarkt, Human Capital Agenda en kenniscreatie en innovatie. Lees hier verder voor de volledige lijst.