Home Nieuws Zakelijke dienstverlening ziet omzet opnieuw stijgen

Zakelijke dienstverlening ziet omzet opnieuw stijgen

Uit de meest recente kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening van het CBS blijkt dat de omzet binnen deze branche in het derde kwartaal opnieuw gestegen is. De zakelijke dienstverlening in zijn geheel zag de omzet stijgen met 6,1%.

De verschillende sub-branches zagen een uiteenlopende omzetstijging. De hoveniersbranche voert de lijst aan met een stijging van 7,3%. Hierna volgde de IT-dienstverlening met een stijging van 6,3%. De top drie werd afgesloten door de uitzendbranche die de omzet zagen stijgen met 6,2%. De branches die de omzet het minst zagen stijgen waren respectievelijk de architecten- en ingenieursbranche (4,2%), de juridische- en administratieve branche (3,5%) en de reclamebranche (1,2%).

Het aantal nieuwe vacatures binnen de zakelijke dienstverlening stijgt al een aantal jaren, maar het afgelopen kwartaal kwamen er een recordaantal nieuwe vacatures bij: 42.000. Dit waren er 7.000 meer dan in hetzelfde kwartaal in 2016. Daarnaast is het aantal faillissementen op zijn laagst sinds 2009. In het afgelopen kwartaal gingen 168 zakelijke dienstverleners failliet, terwijl dit aantal in het tweede kwartaal nog 180 was.